Home > Arbeidsovereenkomst > Is het mogelijk om voor meerdere opdrachtnemers één (standaard)overeenkomst te gebruiken?
Is het mogelijk om voor meerdere opdrachtnemers één (standaard)overeenkomst te gebruiken?

Is het mogelijk om voor meerdere opdrachtnemers één (standaard)overeenkomst te gebruiken?

Het is begrijpelijk dat als een opdrachtgever meerdere opdrachtnemers voor precies dezelfde dienst inhuurt, hij dan niet steeds per opdrachtnemer een nieuwe opdrachtovereenkomst ter goedkeuring aan de Belastingdienst wil voorleggen. Dit hoeft gelukkig ook niet. Het is voor opdrachtgevers en opdrachtnemers mogelijk om gestandaardiseerde modelovereenkomsten te gebruiken voor bepaalde functies of diensten. Een voorbeeld:
Een opdrachtgever wil voor een project  lassers (ZZP’ers) inhuren. Hiervoor legt de opdrachtgever een opdrachtovereenkomst aan de Belastingdienst voor, die deze goedkeurt. Vervolgens kan de opdrachtgever deze overeenkomst gebruiken voor alle lassers gebruiken. De opdrachtgever hoeft dan alleen de gegevens van de opdrachtnemer  te wijzigen.
Voorwaarde is wel dat  de werkzaamheden van de lassers hetzelfde zijn en overeenkomstig die overeenkomsten gewerkt wordt.

 

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen