Home > Workshop > [12-03-2015] Seminar Auteursrecht in dienstverband
[12-03-2015] Seminar Auteursrecht in dienstverband

[12-03-2015] Seminar Auteursrecht in dienstverband

Aan wie komen de auteursrechten toe op werken gemaakt in dienstverband: aan de werkgever of aan de werknemer? Maakt het daarbij uit of de werkzaamheden zijn gedaan in of buiten werktijd? En hoe zit het met de rechten van uitzendkrachten, zzp’ers en sub-contractors? Dirkzwager geeft antwoord op deze en andere vragen over intellectuele eigendomsrechten in de arbeidsrelatie. Wij gaan tevens in op het gebruik van het non-concurrentie-, relatie- en geheimhoudingsbeding.

Wettelijke regeling
Volgens de wettelijke regeling is de werkgever rechthebbende indien het werk is gemaakt ‘in dienstverband’. Echter, de wet geeft in lang niet alle gevallen voldoende houvast om te bepalen of een werk is gemaakt in de arbeidsrelatie toekomt aan de werkgever of de werknemer. Moet er een schriftelijk taakomschrijving zijn? Kan een werkgever ook rechten claimen indien geen specifieke instructie aan de werknemer wordt gegeven? En geldt deze regeling ook voor rechten op know how, bedrijfsgeheimen of patenten? Wij gaan in op de aanspraken van zowel de werkgever als de werknemer.

De arbeidsovereenkomst
Veel werkgevers realiseren zich niet dat hun werknemers dagelijks beschermde werken maken, denk aan tekst, afbeeldingen, tekeningen, verpakkingen, productvormgeving, software, digitale content, etc. Vaak ontbreekt een concrete, duidelijke regeling in de arbeidsovereenkomst aan wie de rechten daarop toekomen. Wij geven bruikbare tips over het gebruik van contractuele bepalingen inzake auteursrechten en andere intellectuele eigendomsrechten in de arbeidsovereenkomst. Wij gaan ook in op potentiële rechten van ingeschakelde derden.

Non-concurrentie-, relatie- en geheimhoudingsbedingen
Met bijzondere bedingen in de arbeidsovereenkomst kan de positie van de werkgever worden afgeschermd. Hoe ver mag een non-concurrentiebeding worden opgerekt? Wat moet er per se in een relatiebeding staan? Hoe regelt u geheimhouding van (ex-)werknemers? Naast deze vragen behandelen wij ook de inzet van het boetebeding. Ook de nieuwe Wet Werk en Zekerheid zal hierbij aan de orde komen.

Voor wie?
Dit seminar is bedoeld voor werkgevers en werknemers, actief in uiteenlopende branches variërend van het MKB tot multinationals. Betrokkenen uit de maak- en verpakkingsindustrie, food en non-food sector, onderzoek en ontwikkeling, marketing en communicatie, bouw, IT en andere sectoren zijn van harte welkom.

Ervaren specialisten aan het woord
Joost Becker van de sectie Intellectuele Eigendom en Danny Vesters van de sectie Arbeidsrecht geven aan de hand van concrete praktijkvoorbeelden een heldere uitleg over intellectuele eigendomsrecht en bijzondere bedingen in de arbeidsrelatie.

Locatie: Dirkzwager advocaten & notarissen, Velperweg 1, Arnhem

Programma
14.00 uur: ontvangst
14.15 uur: opening en deel 1 van het seminar: IE-rechten in de arbeidsrelatie
15.00 uur: pauze
15.30 uur: deel 2 van het seminar: Bijzondere bedingen in de arbeidsrelatie
16.15 uur: borrel

Tijdens de aansluitende borrel is er alle gelegenheid om (nader) kennis te maken met de sprekers en hun collega’s en om uw persoonlijke vragen te stellen.

Meer informatie en aanmelden?
Mocht u vooraf meer willen weten over het seminar, of zich willen aanmelden, neem dan contact op met marketing@dirkzwager.nl.

Aan deelname aan dit seminar zijn geen kosten verbonden.

  • LinkedIn
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Plus
  • del.icio.us
  • email
  • PDF
  • Print
Naar boven scrollen